El passat dimarts els xiquets i xiquetes de cinquè vam anar a visitar el Museu de Tortosa. Vam fer un emocionant recorregut per la nostra història, des de les seves arrels prehistòriques passant per les aportacions dels Ibers, els legats romans, algunes pinzellades visigodes i l’herència andalusí, així com la evident importància que vam tenir en la corona d’Aragó o la magnitud que abraçava la diòcesi de Tortosa fins a mitjan segle XX, entre d’altres.
El nom de Tortosa ara ens és més ric que mai perquè veiem al seu darrere els noms de Hibera, Ilercavona, Dertosa i Turtuxa que compartiren, estimaren i enriquiren aquest territori nostre.
Vam poder veure mostres de totes aquestes cultures: estris prehistòrics, les primeres ceràmiques, collarets i braçalets, urnes, escultures, monedes pròpies de Dertosa, bustos de deesses gregues, diferents tipus d’inscripcions i amb diferents llengües, esteles funeràries, àmfores, mosaics, segells, gerres.... i..... un fantàstic vídeo de la ciutat de Tortosa que, tot i que vos sembli impossible, ens va fer emmudir.
Però això no va ser tot i, com ja sabeu que si no posem la mà no es queden les coses clares, vam participar en un taller de pintura rupestre: “Els primers artistes. Pintura rupestre i art moble a la prehistòria”. Vam veure mostres de com va anar evolucionant la tecnologia al llarg de les dos grans etapes de la prehistòria: el Paleolític i el Neolític i ens van explicar les principals diferències de com vivien els nostres avantpassats en cadascuna d’elles. Vam pintar com els prehistòrics feien en les seves coves i ens vam endur les nostres produccions com a record d’una sortida tan inoblidable.
Per acabar ens quedava una llarga i quasi costosa caminada cap a Jesús però alleugerada per la satisfacció de tot el que havíem après.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada